Yhteenveto kurssilla tehdyistä harjoituksista

Ensimmäinen tieto- ja viestintätekniikan kurssi on nyt ohi ja on aika miettiä, mitä konkreettista siitä jäi käteen!

Blogi

Ensimmäinen tehtävä taisi olla tämän blogin perustaminen. Netistä löytyi hyvät, rautalangasta väännetyt ohjeet joiden avulla aloittaminen oli helppoa. Nyt, kun en ole hetkeen tänne mitään väkertänyt, tuntuu, että asiat alkaa pikkuhiljaa haipua mielestä. Tähän ja muihinkin opettelemiimme asioihin pätee sama sääntö: tekemällä oppii parhaiten. Eli vaikka lukisi hyvät ohjeet paperilta, muttei käytännössä harjoittele tarpeeksi, on turha kuvitella osaavansa asian niinkuin vanha tekijä.

Pidin tästä blogitehtävästä, sillä koskaan ei tiedä milloin innostun oikeasti pitämään blogia jostain asiasta, ja nytpähän on jonkinlaiset eväät takataskussa!

Wiki

Kurssin kaikki tehtävät löytyi wikistä, mikä osoittautui käteväksi oppimisympäristöksi. Senkin käyttämisessä tunnen itseni vielä vähän epävarmaksi vähäisen käytännön kokemuksen vuoksi. Mitä jos josksu vahingossa teen jonkun sivun väärään paikkaan tai muuten pilaan jonkun ryhmän yhteisen tuotoksen….. Pidän wikin yhteisöllisestä luonteesta (koska kurssilla opin että se on nykyaikaa ja että avoimuus on vaatimus nykyajan oppimisympäristölle jne… 😉 )

Word

Voihan word! Luulin kyllä ennen tätä kurssia, että osaan käyttää wordia ihan tarpeeksi. Ei kai se ole muuta kuin kirjoittaa tekstiä ja sitten valita fonttia ja värejä ja vähän leventää marginaalia ja välillä painaa entteriä! No, se ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista koska a) wordissa on ihan tuhat miljoonaa toimintoa ja olen ihan hädissäni kun en osaakkaan käyttää niitä kaikkia ja b) jotkut niistä toiminnoista, jotka ovat välttämättömiä, on aivan käsittämättömän monimutkaisia (esim. ne sivunumerot……………) Mutta tätä ohjelmaa tulee varmasti käytettyä runsaasti lähitulevaisuudessa, eiköhän siinä samalal opi tärkeimmät taidot!

Excel

Excelin käytöstä minulla oli van hatara muistikuva lukioajoilta. Ohjelma on hyödyllinen ja onnistumisen tunnetta lisäsivät yksinkertaiset ohjeet, mutta tämänkin ohjelman kanssa taitaa olla niin, että jos sillä pitäisi itsenäisesti tehdä jokin taulukko ilman ohjeita, niin taitaisi jäädä tekemättä.

Powerpoint

Powerpointilla tein pienenä kaikenlaisia pikku esityksiä. Kurssilla oli mukava oppia uutta ja saada esityksiin monipuolisuutta.

SmartBoard

Apua! Tätäkö minun pitäisi tulevaisuudessa käyttää päivittäin? Ei sitten muuta kuin treenaamaan. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että mitä järkeä on tuhlata kaikki aika ja energia siihen, että ensinnäkin keksii jonkun syyn käyttää älytaulua, ja sen jälkeen siihen kun yrittää osata käyttää sitä oikein. Mutta kokemuksen myötä tämänkin työkalun hyvät puolet huomaa, ja opetustyyli muovautuu sellaiseksi että älytaulun käyttö on luonnollinen osa sitä, silloin kun sitä tarvitaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

villeplus1

A great WordPress.com site

Jennin blogi

A great WordPress.com site

%d bloggers like this: